GRONDIG PERSPECTIEF

LOKKERTJE, hele fabel in boek

click here for English

GRONDIG PERSPECTIEF

GRONDIG PERSPECTIEF

In de ochtendnevel van een vroege voorjaarsdag stond de giraf lekker te eten uit de top van de lindeboom. Dat kon de giraf makkelijk doen want ze stak boven 98% van alle dieren uit. Het voordeel van zo lang zijn, vond ze, was dat ze altijd prima overzicht had. Nadeel was natuurlijk dat veel dieren nogal ver weg leken en daardoor moeilijker bereikbaar. Behalve de dieren die konden vliegen en vooral de kleinere daarvan. Die kwamen soms gezellig de gekste gedachten rond haar hoofd draaien. Vliegers zijn vrijdenkers, dat had de giraf wel ontdekt. Zwevers, vonden sommigen, maar dat vond de giraf lang niet altijd terecht. Zelf stond ze met haar vier poten stevig op de grond, maar kon een tripje gedachten kronkelen wel waarderen.
“Als ik meer dan 2% hoger vlieg dan jij bent,” vroeg de strontvlieg die nevelige voorjaarsdag waarop de giraf met haar hoofd in de wolken was en de strontvlieg haar daar bezocht, “waar kom ik dan uit?”


Verder lezen kan in mijn boek met fabels dat wordt uitgegeven door BoekScout en te vinden is in hun webwinkel.
Het is een tweetalig boek: Nederlands-Engels

HOE HET ZO GEKOMEN IS / HOW IT ALL CAME TO BE
psychologisch fabels / psychological fables

*Zoals bij alle fabels, zijn de verhalen spiegels voor de mensen. Via de karakters van de dieren, kijk je eigenlijk naar jezelf en onze maatschappij. De fabels zijn beschouwelijk, maar levendig beschreven en met vleugjes humor.*

Volg me op:
facebook: Femmka – Reflecties
twitter: @Femmka77

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.